Hem > Nyheter > Innehåll
Vad är aromaterapi lavendelolja?
Jun 08, 2016

Aromterapi lavendel olja är en olja som utvinns för lavendel växten med viss avsikt används för aromaterapeutiska ändamål. I aromaterapi används lavendelolja för att lugna nerverna, främja god natts sömn och behandling av ångest. Medan vissa aromterapi oljor kan vara ganska dyra, är denna typ av olja ganska överkomligt. För mest aromaterapeutiska program, bara några droppar av olja behövs, så en flaska av denna storlek kan pågå en person ett tag även om det används regelbundet.


Det finns otaliga sätt som aromaterapi lavendelolja kan användas. En av de mest populära användningsområdena för denna typ av olja är i mjukgörande produkter. Mjukgörande produkter är produkter såsom krämer, salvor och moisturizers som återfuktar och lugnar huden. Gnugga en mjukgörande i huden är i och för sig, en avkopplande handling. Inte bara är det ett sätt att återfukta huden, men det fungerar även som en snabb massage.


Lavendel, i små doser och i utspädd form, är säker att använda på huden. Av denna anledning är det ofta läggs till många sorters badprodukter inklusive mjukgörare. Tanken är att genom att ta en dusch eller ett bad och använder en produkt med aromterapi lavendel olja, uppmjukning av badupplevelse kommer att förstärkas. Produkter som är gjorda med aromaterapi lavendel olja såsom badoljor och duschgel kan användas medan du badar och mjukgörare kan tillämpas på huden strax därefter när huden är fortfarande mjuk och varm från vattnet.


Aromterapi lavendel olja kan också användas av att värmas i en keramik eller glas diffusor. Detta är ett bra sätt att fylla ett rum med doft av lavendel och skapa en avkopplande stämning. Många tycker att detta är ett avkopplande sätt att varva ner i slutet av en lång eller stressande dag, eller någon form av dagen för den delen. Många tycker också ritualen att tända små ljus som passar under diffusorn vara avkopplande. Dessutom finns det ljus som är gjorda med aromaterapi lavendel olja blandas rätt in vaxet så att de fyller rummet med doft av olja när de bränner.